Material och Tillverkning

Tillverkning-i-Sverige

TILLVERKNING  ♥

Vi tror på Svensk tillverkning!

Vi skapar alla våra produkter här i Sverige, i liten produktionsskala eller efter du har lagt din order. Vi jobbar med Textilfabriken hos Linda & Malin för att vara exakt. Vi är otroligt glada för detta samarbete och att med hjälp av deras kunskap och engagemang gör de FLORY.se möjligt!

Vi är så stolta över att vi kan ha Tillverkning i Sverige eftersom vi tror på att agera mer lokalt i det mesta vi gör. Det är bra för hela vår miljö att slippa långa bil-eller-flygtransporter med onödiga utsläpp, för oss är detta en extremt stort miljöhot och en självklarhet att undvika. 

Vi stödjer det lokala och närproducerade i alla lägen, och det tror vi att du vill göra med. 

Därför råder vi dig att välja närproducerat med en tillverkning här i Sverige - för dina barns framtid och för att bibehålla de planetära gränserna.

Vi måste alla hjälpas åt, och det börjar med dig och mig. Att välja att köpa saker som är tillverkade nära dig, Lokalt med andra ord (som är bokstaven L i sLow-living) är ett stort steg framåt. 

Vi samarbetar med Textilfabriken i Borås där Linda & Malin hjälper oss med alla våra ordrar! 

TEXTILFABRIKEN.se | Söker ni lokal produktion, nya samarbetspartners, cirkulärt hållbara alternativ - tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er med bästa lösningen för just er. 

www.textilfabriken.se/ 

 

MATERIAL  ♥

Alla våra material är från så kallat deadstock från modeindustrin. Det innebär att vi återaktiverar tyg som ingen vill ha eller som, enligt företaget, inte har den rätta färgen eller mönstret. Det är inget fel på dessa material då de ofta är en följd av överproduktion. 

Det är företag som vårt som ger tyget en andra chans.

Visste du att 80% av ett tygs CO2 utsläpp sker under tillverkningen enligt Mistral Future Fashion ( http://mistrafuturefashion.com/impact-of-swedish-clothing-consumption/) Genom att vi ger detta ett material en ny chans så är vi lite mer hållbara ( hurra! ) Och genom att välja att bara jobba med Naturmaterial ( inte ny eller eko bomull, då vi inte tror på det. Vi måste ställa om hela tänket kring bomull och satsa på mera re-genererade fibrer som tex hampa som man kan använda i växel bruk och som inte utarmar jorden så hårt som tex bomull gör. Vi tror på naturmaterial, så som Linne, Ull och Hampa. 


Vi älskar träd! Därför planterar vi ett för varje köp du gör.

Det gör vi för att vi vet att vår värld behöver fler träd. Växter är livsviktiga för vår värld då de binder koldioxiden som vi människor släpper ut och omvandlar den till ren luft. Så genom att beställa en produkt hos oss, så planterar du nu även ett träd! Det är ett av våra många bidrag för att försöka bli klimatneutrala.Impact-of-Swedish-clothing consumption