SLOW living

Om Slowliving 

För oss är detta ett ledord för vår vardag. Att leva med tre barn i Stockholm och med hel-tidsjobb och driva två företag är det nästa en omöjlighet i att få ihop livet fram tills man inser att det är vad man lägger in i det, vad som behövs... 

Slow living är en livsstil som förespråkar ett lite lugnare tempo i vardagen och livet. Vi jobbar med detta hela tiden och påminner oss själva varje dag om detta. 

“Live simply so that others may simply live.”

— Mahatma Gandhi

Konceptet kommer ursprungligen från slow food-rörelsen, vilken startade  Italien som en protest mot snabbmaten i mitten av 1980-talet. I slow food-rörelsen står begreppet ’slow’ står såklart för ’långsam’ men det är också en förkortning:

S = Sustainable, not having an impact. (Hållbart, utan negativ påverkan)
L = Local, not someone else’s patch. (Lokalt, inte från någon annans jordlott)
O = Organic, not mass-produced. (Ekologiskt, inte massproducerat)
W = Whole, not processed. (Hela råvaror, oprocessat)

Professor Guttorm Fløistad har sammanfattat konceptet slow living på ett himla fint sätt. Fritt översatt lyder det ungefär såhär:

”Det enda som är säkert är att allt förändras, och det i allt snabbare fart. Om du vill hänga med, bör du snabba på – det är samtidens budskap. Dock kan det vara värdefullt att vi påminner oss själva, om att våra grundläggande behov aldrig förändras. Behovet av att bli sedd och uppskattad, av att tillhöra. Behovet av närhet, omtanke och kärlek. Dessa saker kan vi enbart uppnå genom ’slowness’ (ett lugnare tempo) i mänskliga relationer. För att behärska förändring behöver vi återhämta ett lugnare tempo, reflektion och samhörighet. Först då hittar vi verklig förnyelse.”

Under en period i livet så var det fel fokus på jobbet då titel och lön gick framför glädjen i att bygga upp bolaget och tjänsten och att arbeta tillsammans med ett gäng i en ide som man verkligen tror på. Det var såklart helt fel fokus för mig och genom att gå den långa vägen inser jag vi idag, hela familjen att det är viktigt att känna efter i magen och att vara sann mot dig och andra är det absolut viktigaste i att leva efter mind-set:

Slow living, att vara sann mot sig själv och att ta sig tid att känna efter, inåt. Idag gör vi detta genom behagligt tempo och incheckningar med teamet samt träning och mindfulless regelbundet. 

“You may have occasion to possess or use material things, but the secret of life lies in never missing them.” — Gandhi

Vi älskar konceptet slow living ♥ 

Är du nyfikne på detta och på vad vi ska göra framåt. 

Skriv upp dig på nyhetsbrevet.

Gröna hälsningar

//Caroline

Här kommer snart en att lista saker som inspirerar oss

SLOW LIVING BLOGS
SLOW LIVING PODS
SLOW LIVING RESOURCES