Vi är Slow Living, för att det är hållbart!

Flory-slowliving

Vi tror på Slowliving och ser att det är den enda hållbara (för ALLA oss människor) 

För oss är detta ett ledord för vår vardag.

Efter att ha levt i Stockholm i 20 år och under perioder jobbat på stressig jobb, där man aldrig kände att man räcker till, där man b a r a är driven av resultat och inte av utveckling av din personal känner jag att vi behöver en förändring.

En hållbar förändring som bygger upp och tar hänsyn till alla delar i livet. Som idag känns viktigare än någonsin. Efter några års sökande hittade jag ett utryck som jag tycker stämmer in på vad jag strävar efter S L O W living. 

Slow living är en livsstil som förespråkar ett lite lugnare tempo i vardagen och livet.

“Live simply so that others may simply live.”

— Mahatma Gandhi

Konceptet kommer ursprungligen från slow food-rörelsen, vilken startade  Italien som en protest mot snabbmaten i mitten av 1980-talet. I slow food-rörelsen står begreppet ’slow’ står såklart för ’långsam’ men det är också en förkortning:

S = Sustainable, not having an impact. (Hållbart, utan negativ påverkan)
L = Local, not someone else’s patch. (Lokalt, inte från någon annans jordlott)
O = Organic, not mass-produced. (Ekologiskt, inte massproducerat)
W = Whole, not processed. (Hela råvaror, oprocessat)

Professor Guttorm Fløistad har sammanfattat konceptet slow living på ett himla fint sätt. Fritt översatt lyder det ungefär såhär:

”Det enda som är säkert är att allt förändras, och det i allt snabbare fart.

Om du vill hänga med, bör du snabba på – det är samtidens budskap. Dock kan det vara värdefullt att vi påminner oss själva, om att våra grundläggande behov aldrig förändras. Behovet av att bli sedd och uppskattad, av att tillhöra. Behovet av närhet, omtanke och kärlek. Dessa saker kan vi enbart uppnå genom ’slowness’ (ett lugnare tempo) i mänskliga relationer. För att behärska förändring behöver vi återhämta ett lugnare tempo, reflektion och samhörighet. Först då hittar vi verklig förnyelse.”

Slow living, att vara sann mot sig själv och att ta sig tid att känna efter, inåt. Idag gör vi detta genom behagligt tempo och incheckningar med teamet samt träning och mindfuless regelbundet. 

“You may have occasion to possess or use material things, but the secret of life lies in never missing them.” — Gandhi

Vi älskar konceptet slow living ♥ och ser att det är hållbart, för att det förespråkar allt som vi vill uppnå med vårt liv och med FLORY, Hållbar, Lokal tillverkning, Organisk material, Ett hel helts ansvar genom det cirkulära förhållning sättet. 

Är du nyfiken på detta och på vad vi ska göra framåt. 

Skriv upp dig på nyhetsbrevet, då kommer du få lära dig mera om SLOW living och hur du tar hand om dig själv och dina textilier på bästa sätt så dom håller till nästa generation.

Ta hand om dig & dina kära 

/Caroline, grundare FLORY