När jag var 25 år så jobbade jag alldeles för mycket. Jag hade helt fel prioriteringar då jobbet gick före ALLT och ALLA. När man är ny i storstaden och har ett kul jobb så är det lätt att bara knoga på… Vilket slutade med den klassiska "gått in i väggen" diagnosen. Jag jobbade för mycket, hoppade över luncherna, sov inte och alla varningstecken med jobbiga tankar, ingen energi och vilket allt amalgamerade i mycket mörkt ställe och lusten försvann HELT.

Det är ju många år sedan nu men som en farmaceut sa till mig på apoteket; 

“En gång en spricka, alltid en spricka -Om man har en spricka så måste man vara försiktigt och tålmodig med sig själv, glöm inte det.” 

Idag är det mycket vanligare att prata om utbrändhet och vikten av återhämtning. det var det inte för 20 år sedan. 

Mycket har hänt sedan dess, jag har tre barn och lärt mig att leva med den stressen som kan komma med familj, hus, karriär och strävan av att ha ett "perfekt liv", något som "alla andra verkar ha". Detta vet jag nu inte är sant, för det finns inget som är perfekt.

Det perfekta ligger i det som är o-perfekt och att livet är bara i balans när man inser att det måste finnas obalans, Yin & Yang du vet.

Super lätt att säga, mycket svårare att tillämpa. Särskilt om man ska vara den duktiga-flickan som tror att hon är högpresterande tidsoptimist men egentligen har alldeles för mycket engagemang och samtidigt noll koll på sin energi.

Det har jag idag, koll på min energi alltså.

Men det har tagit några smällar och turer tillbaka till mörkret för att komma dit. Ingen lever i lycka hela tiden och vi människor är inte gjorda för att vara konstant lyckliga. Men man kan vara närvarande och inkännande i dom stunderna som är. Det försöker jag leva efter idag.

Med daglig träning, meditation och med några självmedkänslo-övningar per dag får jag mig själv att må bättre och leva ett mer balanserat liv.


Jag ser det som en investering i mig själv. För att jag ska kunna vara den glada, tacksamma och nöjd mamma, frugan och personen som jag föddes till att vara. Jag tror att alla är födda till att vara glada och fria i tanken, du kan bli vad du vill och du har rätt till att vara nöjd med ditt liv. 

Det börjar och slutar med dig och DU bestämmer om någon annans humör "smittar av sig" eller påverkar dig. Att hela tiden bemöta med värme, glädje och tacksamhet är nyckeln till det mesta, både i bemötandet mot andra och dig själv.

Här är en liten lista på grejer som jag inte kan leva utan för att må bra, har du några frågor eller vill veta mera om mig, så koppla upp dig på min Linkedin-profil eller skicka ett mail caroline@flory.se  


Min må-bra lista

  • Vakna och göra en Tacksamhetslista 
  • Stanna upp 3 gånger per dag ( frukost, lunch och middag) och "grunda med andningsövning eller med hjälp av en Mindfulness app” 
  • Visualisera din dag
  • Daglig motion, ofta cykla eller promenera i 40 minuter 
  • Läsa böcker ( se min lista här på vad jag läser just nu (länk kommer snart) 
  • Meditation eller Self Compassion Appen 
  • Vara i stunden med mina barn, familj och tillämpa AKTIVT lyssnande. 
  • Avsluta dagen med en lista för att gå igenom dagen och tacka för allt bra som har hänt. 
  • När jobbiga grejer händer så försöker jag alltid att stanna upp och vända blicken inåt ( ta 3 egna minuter) och se vad och varför det känns så. Genom en kort "egen stund" kan jag alltid lära mig något om mig själv, det handlar ju om hur DU agerar, reagerar och svarar på en händelse, budskap eller liknande. Du är ansvarig för din egen energi.

Bildtolkning: vårt hus på Gotland, där använder vi Slow building en hel del, dvs Vi bygger när vi har Tid, Råd och Lust. Inga måsten. bara GLÄDJE

Ljus, kärlek och tacksamhet för att du läser.

Caroline